Jelentkezés

Óvoda

FELVÉTEL AZ ÓVODÁBA

Fontos számunkra, hogy mind a családnak, mind a pedagógusoknak közös elképzelése legyen az óvodai életről, együttműködve, egymást kiegészítve tudjunk megfelelő légkört kialakítani a kisgyermekek neveléséhez. Felvételi eljárásunk folyamatát úgy találtuk ki, hogy betekintést kaphassatok óvodánk működésébe, elveibe, valamint mi is megismerhessünk Benneteket.

Az óvodánkba való felvételi folyamat januárban kezdődik és három részből áll. A folyamat módjáról és időpontjáról az aktuális járványügyi intézkedések ismeretében hozunk döntést. A nyitott eseményekről a facebook oldalunkon adunk tájékoztatást.

1. TÁJÉKOZTATÓ EST SZÜLŐKNEK Időpontja minden év január vége felé várható

(Helyszíne: Székesfehérvár, Bártfai u. 6-8. az óvoda épülete)
Ezen az esten szeretnénk bemutatni Óvodánkat, hogy hogyan tekintünk a kisgyermekre és az ő fejlődésükre egy Waldorf Óvodában. Szeretnénk megmutatni, hogy mi az az út, amiben mi hiszünk, mi az, amit biztosítani szeretnénk a gyermekeknek, hogy testileg-lelkileg egyaránt egészségesen fejlődhessenek. Beszélünk még a hétköznapjainkról, ünnepeinkről, szokásainkról, valamint intézményünk működéséről is. Erre a beszélgetésre a gyerekeket ne hozzátok, most csak a szülőket várjuk. Ekkor tudunk a felmerülő kérdésekre is válaszolni.

(Előzetes jelentkezés szükséges-részletek a facebook eseményben) A szülők ezen való részvétele feltétele a további lépéseknek.

A 2022/23 nevelési évre történő JELENTKEZÉS HATÁRIDEJE:
2022.február 15.

az itt letölthető jelentkezési lapot juttasd el óvodánkba személyesen vagy az alábbi e-mail címen: tunderzugovi@waldorffehervar.hu

2. KISOVI

Amennyiben a tájékoztató szülői esten részt vettetek és úgy érzitek, hogy szívesen csatlakoznátok hozzánk ezen az úton, akkor szeretettel várunk a Kisovi alkalmunkra. Ennek pontos időpontjáról és részleteiről a tájékoztató szülői esten beszélünk a jelenlévőkkel, valamint az ott megadott e-mail címekre küldünk csak értesítést.

A KISOVI alatt egy rövidített napot fogunk megmutatni Nektek, ízelítőt kaphattok az óvodai életünkből, a légköréből és szokásaiból. A gyerekek kipróbálhatják a játékokat és részt vehetnek az óvodai tevékenységekben is.

3. SZEMÉLYES BESZÉLGETÉS

A tájékoztató szülői esten és a kisovin való részvétel után kerül sor a felvételi beszélgetésre. Erre a találkozóra mindkét szülőt és a gyermeket is várjuk. A felvételi beszélgetés lehetőséget ad az ismerkedésre, közös elvek megtalálására, az együttműködés megalapozására. A beszélgetés során szeretnénk egy képet kapni a kisgyermekről és az őt nevelő családról, valamint várakozásaikról óvodánk felé.
A felvételi beszélgetésre az időpontot egyeztetése egyénileg zajlik, előreláthatólag április hónapban.
Kérjük, hogy szenteljetek időt a megismerésre, hogy valóban felelősségteljes döntést tudjatok hozni arról, hogy ez az a hely, amit kerestek! Egy kölcsönös együttműködésre hívunk Benneteket, ami a gyerekek javát szolgálja. Ezért tartjuk fontosnak, hogy mindhárom alkalmon részt vegyetek, ez feltétele a jelentkezésnek.
Nem határidőben érkezett Jelentkezési lap esetén, valamint, ha az időpontegyeztetési folyamat alkalmával a családtól semmilyen visszajelzést nem kapunk, akkor azt úgy tekintjük, hogy nem vett részt a felvételi folyamatban és automatikusan elutasításra kerül. (Óvodánk a „Waldorf Óvodapedagógiai Program” (WOP) alapján készült helyi pedagógiai programja szerint látja el nevelési feladatát, alternatív magán köznevelési intézményként nem kötelező felvételt biztosító óvoda.)

A felvételi beszélgetések lefolytatása után születik meg a döntés a gyermekek felvételéről, amelyről írásban értesítjük a szülőket.
Ezt követően történik meg az óvodába a beiratkozás, amellyel létrejön a gyermek óvodai jogviszonya és aláírásra kerül egy együttműködési megállapodás az intézménnyel és a fenntartó Székesfehérvári Waldorf Egyesülettel. Intézményünk
igazodik Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által megadott óvodai beiratkozási napokhoz. Erről való értesülést követően a Fenntartó hirdetményt tesz ki a honlapon.
Óvodánkban a gyermekek nevelése vegyes életkorú csoportban történik, ezért a következő nevelési évre felvehető létszámot az iskolába menő gyerekek száma határozza meg. Várólistánk nincs, a megadott időpontokban lehet jelentkezni az adott
nevelési évre, a teljes felvételi folyamatban való részvétellel. Jelenleg a 2021/22. nevelési évben nincs év közben felvételi lehetőség óvodánkban.

Felhívhatod az alábbi számot: +36-70/9-444-285, amelyen Fodor-Gál Nikol, alapító szülő, aki a jelentkezési folyamatot segíti, tud sok-sok egyéni kérdésre válaszolni.

Nevelési év közben a szabad férőhelyek számának függvényében fogadunk jelentkezést.

 

Jeletkezési lap letöltése

.pdf

formátumú
jelentkezési lap letöltése