Jelentkezés

Óvoda

FELVÉTEL AZ ÓVODÁBA

FELVÉTELI KÖZLEMÉNY (2021.04.26.)

Fontos számunkra, hogy mind a családnak, mind a pedagógusoknak közös elképzelése legyen az óvodai életről, együttműködve, egymást kiegészítve tudjunk megfelelő légkört kialakítani a kisgyermekek neveléséhez. Felvételi eljárásunk folyamatát úgy találtuk ki, hogy betekintést kaphassatok óvodánk működésébe, elveibe, valamint mi is megismerhessünk Benneteket.

A 2021/22 nevelési évre történő JELENTKEZÉS HATÁRIDEJE:

2021. március 19.

az itt letölthető jelentkezési lapot juttasd el óvodánkba személyesen vagy az alábbi e-mail címen: tunderzugovi@waldorffehervar.hu

Az óvodánkba való felvételi három részből áll, melynek a módjáról és időpontjáról a későbbiekben hozunk döntést a járványügyi intézkedések ismeretében.

1. TÁJÉKOZTATÓ EST SZÜLŐKNEK

(Helyszíne: Székesfehérvár, Bártfai u. 6-8. az óvoda épülete)

Ezen az esten szeretnénk bemutatni Óvodánkat, hogy hogyan tekintünk a kisgyermekre és az ő fejlődésükre egy Waldorf Óvodában. Szeretnénk megmutatni, hogy mi az az út, amiben mi hiszünk, mi az, amit biztosítani szeretnénk a gyermekeknek, hogy testileg-lelkileg egyaránt egészségesen fejlődhessenek. Beszélünk még a hétköznapjainkról, ünnepeinkről, szokásainkról, valamint intézményünk működéséről is. Erre a beszélgetésre az édesanyákat és édesapákat várjuk, ekkor tudunk a felmerülő kérdésekre is válaszolni.

(Előzetes jelentkezés nem szükséges)   

2. KISOVI

Ha úgy érzed, hogy szívesen csatlakoznál hozzánk erre az útra, akkor szeretettel várunk a Kisovi alkalmunkra, melynek pontos időpontjáról és részleteiről a szülői esten, valamint az ott megadott e-mail címben értesítünk.

A KISOVI alatt egy rövidített délelőtti napot fogunk megmutatni Nektek, ízelítőt kaphattok az óvodai életünkből, a légköréből és szokásaiból. A gyerekek kipróbálhatják a játékokat és részt vehetnek az óvodai tevékenységekben is.

 

3. SZEMÉLYES BESZÉLGETÉS

A felvételi beszélgetésre mindkét szülőt, a gyermeket – esetleg testvéreket – várjuk. A felvételi beszélgetés lehetőséget ad az ismerkedésre, közös elvek megtalálására, az együttműködés megalapozására. A beszélgetés során szeretnénk egy képet kapni a kisgyermekről és az őt nevelő családról, valamint várakozásaikról óvodánk felé.

A felvételi beszélgetésre az időpontot egyeztetése egyénileg zajlik, előreláthatólag április hónapban.

Kérjük, hogy szenteljetek időt a megismerésre, hogy valóban felelősségteljes döntést tudjatok hozni arról, hogy ez az a hely, amit kerestek! Egy kölcsönös együttműködésre hívunk Benneteket, ami a gyerekek javát szolgálja. Ezért tartjuk fontosnak, hogy mindhárom alkalmon részt vegyetek, feltétele a jelentkezésnek.

Nem határidőben érkezett Jelentkezési lap esetén, valamint, ha az időpontegyeztetési folyamat alkalmával a családtól semmilyen visszajelzést nem kapunk, akkor azt úgy tekintjük, hogy nem vett részt a felvételi folyamatban és automatikusan elutasításra kerül. (Óvodánk a „Waldorf Óvodapedagógiai Program” (WOP) alapján készült helyi pedagógiai programja szerint látja el nevelési feladatát, alternatív magán köznevelési intézményként nem kötelező felvételt biztosító óvoda.)

 

Az felvételi beszélgetések lefolytatása után születik meg a döntés minden jelentkező gyermek felvételéről, amelyről írásban értesítjük a szülőket.

Ezt követően történik meg az óvodába a beiratkozás, amellyel létrejön a gyermek óvodai jogviszonya és aláírásra kerül egy együttműködési megállapodás az intézménnyel és a fenntartó Székesfehérvári Waldorf Egyesülettel. Intézményünk igazodik Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által megadott óvodai beiratkozási napokhoz. Erről való értesülést követően a Fenntartó hirdetményt tesz ki a honlapon.

 

Óvodánkban a gyermekek nevelése vegyes életkorú csoportban történik, ezért a következő nevelési évre felvehető létszámot az iskolába menő gyerekek száma határozza meg. Várólistánk nincs, a megadott időpontokban lehet jelentkezni az adott nevelési évre és a teljes felvételi folyamatban való részvétellel.

Jelenleg a 2020/21. nevelési évben nincs év közben felvételi lehetőség óvodánkban.

 

Felhívhatod az alábbi számot: +36-70/9-444-285, amelyen Fodor-Gál Nikol, alapító szülő, aki a jelentkezési folyamatot segíti, tud sok-sok egyéni kérdésre válaszolni.

Nevelési év közben a szabad férőhelyek számának függvényében fogadunk jelentkezést.

 

Jeletkezési lap letöltése

.doc

formátumú
jelentkezési lap letöltése

.pdf

formátumú
jelentkezési lap letöltése